Paniek!! - Reisverslag uit Monteciccardo, Italië van Titus11 - WaarBenJij.nu Paniek!! - Reisverslag uit Monteciccardo, Italië van Titus11 - WaarBenJij.nu

Paniek!!

Door: Titus11

Blijf op de hoogte en volg Titus11

26 Mei 2023 | Italië, Monteciccardo

Tijd voor een ander plekje. Gisteravond al zoveel mogelijk ingepakt zodat er vanmorgen maar weinig hoefde te gebeuren. We gaan naar Monteciccardo , Podere sei Poorte in Marche. Een camping waar we al eerder hebben gestaan.Mooie omgeving en, zeker niet onbelangrijk, heerlijke maaltijden een paar keer per week.

In de gids en op de site stond al aangegeven dat we niet de routeplanners moesten volgen, zeker niet op het laatste stuk. We zouden dan hellingen, zandpaden en bochten tegenkomen waar je met de caravan zeker niet wil komen. Goed advies. Mijn vertrouwen in TomTom, zeker met caravan, was toch al niet zo groot in de kleinere afgelegen dorpjes. Probleem was dan wel tot waar hij wel betrouwbaar zou zijn. Vanaf Ancona stond het duidelijk beschreven, dat werd een goede uitgangs richting. Daarna de adviezen volgen. Dat ging boven verwachting goed totdat we er bij Ancona achter kwamen dat hier de route vanuit het noorden werd beschreven terwijl wij uit het zuiden kwamen. Uiteindelijk leverde het geen probleem op. Er stonden zoveel instructies dat de bijrijder af en toe uitriep dat ze niet meer wist waar op de pagina ze was. Ondanks dat we wel eerder waren geweest kwam het mij niet overal bekend voor. Uiteindelijk zijn we toch goed terecht gekomen. Mooie plek gezocht. De keuze was een beetje beperkt want er stond een groep van een ACTI reis op het terrein. We zijn er bijna in het echt maar dan zonder tv.

Maar goed, caravan los en op zoek naar de slinger om de pootjes uit te draaien. Die ligt altijd op dezelfde plek, achter slot in het voorluik. Alleen...waar zijn de sleutels? Heb jij ze? Nee, jij? Ook niet. Waar zijn ze dan? Nou ja, ik kan het wel beschrijven, maar hoe zulke conversaties lopen is wel bekend. Gelukkig hebben we nog reservesleutel. Maar waar? Wel bale

Even zoeken en daar waren ze. Het leek erop dat ik een dagtripje naar Bevagna zouden krijgen de volgende dag want daar zouden we ze vast hebben vergeten. Wel balen, ⁸want ik was de laatste die ze in handen had.

Eerst maar even bellen. Meteen even kijken of la routa con tonino zou werken. Voor de zekerheid nog even de auto volledig onderzocht en ja hoor...onder de stoel de mooiste keycord van de dag, met alle sleutels. Happy end en stress voorbij.

Prachtige plek , mooi weer en in de avond een heerlijk diner genoten waarbij de wijn overvloedig vloeide. Het sleutels avontuur was gelukkig goed afgelopen.

• 28 Mei 2023 - 18:53

Yvette De Paauw:

Oh mijn God!!! Heel herkenbaar!!!