De tweede dag
Blijf op de hoogte en volg Titus11
16 Mei 2016 | Italië, Lazise
Onze eerste dag zonder wekker. Als je niks uitpakt hoef je ook niet veel op te ruimen. We kunnen dus weer redelijk op tijd vertrekken. Het benzine metertje geeft aan dat er wel weer een beetje benzine in mag. In Duitsland is het tanken bijna een feestje. Voor net aan 1.30 per liter gaat het lang goed. Vrij snel rijden we langs een autohof. We rijden door en in hoop dat ik daar geen spijt van krijg. Richting München komen we geen pomp meer tegen. Het metertje loop lekker snel terug met een caravan erachter. De spijt begint al een beetje te komen. We besluiten om de snelweg maar even te verlaten om in een van de buitenwijken van de stad maar op zoek te gaan naar een tankstation. Gelukkig lukt dat. De tank is bijna leeg. Alles beter dan zonder benzine te komen. Op tweede Pinksterdag is het ook rond München lekker rustig. Er zijn geen files waardoor we lekker door kunnen tuffen richting Brennerpas. Daar staan we in de verkeerde rij voor het tolhokje. Als ik probeer in te voegen in de goede rij is er een Nederlander die ons er niet tussen wil laten. Stel je voor dat je je sociaal moet opstellen. Ik geef de lachende bejaarde een scheldkanonnade. Het is duidelijk dat ik nog niet helemaal in de vakantiemodus zit. Wat een eikel. Komt uit Brabant. Volgend jaar ben ik voor Ajax. Na de Brennerpas zien we de buitentemperatuur lekker oplopen. Dat gaat de goede kant op. Behalve de temperatuur zien we ook de benzineprijzen lekker oplopen. Waar ik net nog tankte voor de schappelijke Duitse prijzen staan hier bedragen tot wel €1.84 op de borden staan. €0.50 ct per liter meer. Italië heeft ook een begrotingstekort weg te werken om de eurocrisis het hoofd te bieden. In tegenstelling tot Duitsland rijden hier wel vrachtwagens op zon- en feestdagen. Dat is te merken. Het schiet allemaal niet erg op. Daartussen allemaal mensen met een caravan. Vreselijk. Toch rijden we lekker ontspannen door. Het gaat prima.
Vroeg in de middag arriveren we in Lazise aan het Garda meer. Hier lopen de mensen in zomerkleren. Dat ziet er beter uit. We zijn op camping Belverdere
We zoeken een plekje uit waarna we zwetend de boel opzetten. Gelukkig kregen we bij het plaatsen van de caravan wat hulp van onze buren. Voor een mover voel ik me nog wat te jong maar toch zou zo’n ding soms wel van pas komen. We hebben een heerlijk plekje op een leuke, maar wel toeristische camping. Mijn schoonmoeder zou echter hebben gezegd:’ Het eten is goed en de toiletten zijn schoon.’ Het is redelijk druk voor de tijd van het jaar. Ook zijn er veel kinderen. In Duitsland en Oostenrijk hebben ze vast vakantie. Duits lijkt ook de voertaal op de camping te zijn hoewel er ook een flink aantal landgenoten zijn. Op de voorpagina van de Gazette dello Sport staat de overwinning van Max Verstappen in een grote kop. Toch mooi allemaal.
De temperatuur is goed. Gisteren lagen we al op bed maar nu zitten we lekker in ons t-shirt buiten te eten. Eten doen we op het terras met uitzicht op het Garda meer. Op het terras kan gegeten worden met korting op de ACSI kaart. Natuurlijk komen we daar veel later achter. We hebben zelfs nog een fooi gegeven. Als toekomstige grijze golf vakantiegangers moeten we nog een hoop leren.
Uiteindelijk wordt het niet laat. De weersvooruitzichten zijn goed. Inmiddels hebben we 1300 km gereden. Morgen lekker een dagje niet in de auto. In de nacht valt er een flinke bui.